Voor de verhuur
Wel de lusten, niet de lasten!
Op maat voor de hekwerkwereld
Aanvullend op uw hekwerken
+31 (0)548 543 000
info@geran-access.com

Hoe beveilig ik mijn bouwplaats tegen onbevoegden?

Eén op de twee bouwbedrijven in Nederland is slachtoffer van diefstal op de bouwplaats. Elk jaar wordt er in ons land voor meer dan 50 miljoen euro aan materieel van bouwplaatsen gestolen. Dit is een groot probleem, vooral voor de bouwbedrijven zelf. Ten eerste omdat veel materieel niet verzekerbaar is in verband met het hoge risico op diefstal. Er wordt dus veel gespendeerd aan het vervangen van materieel. Daarnaast zorgt diefstal vaak voor vertragingen en uitloop. In sommige gevallen leidt diefstal er ook toe dat de veiligheid van werknemers op het spel wordt gezet. Maar er zijn manieren om het risico op diefstal te reduceren. Dat begint met een optimale beveiliging van de bouwplaats tegen onbevoegden.

#1. Zorg dat de bouwplaats altijd goed verlicht is

Een goed verlichte bouwplaats schrikt criminelen en vandalen af. In de eerste plaats omdat er dan meer kans is dat ze gezien worden door buurtbewoners of voorbijgangers. In de tweede plaats omdat de verlichting de indruk kan wekken dat er nog steeds werklieden op de bouwplaats aanwezig zijn.

#2. Bewaar waardevol materieel en gereedschap in zeecontainers

Zeecontainers kunnen een prima oplossing zijn om het meest kostbare materieel en gereedschap veilig en uit het zicht te houden in de uren dat er niemand op de bouwplaats aanwezig is. De kans dat iemand zal proberen in te breken in een zeecontainer is klein: ten eerste omdat dit vrijwel onmogelijk is gezien hoe robuust ze zijn, ten tweede omdat indringers niet kunnen zien of er iets in een container zit dat de moeite waard is om te stelen.

#3. Installeer camera’s

Als de verlichting op de bouwplaats criminelen niet afschrikt, dan doen de camera’s dat wel. Door de bouwplaats te voorzien van een CCTV-systeem, inclusief de bijbehorende ‘camerabewaking’ bordjes, zullen criminelen wel twee keer nadenken voor ze hun slag slaan. En mochten ze toch het terrein betreden, dan kunnen de camerabeelden helpen om de indringers te identificeren.

#4. Investeer in een virtuele bewaker

Voor de meeste bouwbedrijven is het veel te duur om dag en nacht bewaking op het terrein te hebben. Maar als je camera’s geïnstalleerd hebt, kun je wel een virtuele bewaker inschakelen. Met andere woorden: iemand die vanaf een centraal punt af en toe de live camerabeelden bekijkt en alarm kan slaan als er verdachte activiteiten worden waargenomen. Dit is vooral voor grote bouwplaatsen ideaal, omdat men in één oogopslag zicht heeft op het hele terrein.

#5. Beveilig de ingang

Veel bouwplaatsen zijn wel omheind, maar hebben een open entree om werklui, machines en leveranciers door te laten. Dit geeft indringers ’s nachts, in het weekend en tijdens de bouwvak echter vrij spel. Bekijk op welke manier de ingang het beste beveiligd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele tourniquet met een puntenkam of een tourniquet in een container.

 

 

 

Recente Projecten

Hoe kunnen we u verder helpen?

nl_NLDutch