Voor de verhuur
Wel de lusten, niet de lasten!
Op maat voor de hekwerkwereld
Aanvullend op uw hekwerken
+31 (0)548-725162
info@geran-access.com

Voorkom indringers: belangrijke veiligheidsmaatregelen

Veertig procent van alle ondernemers krijgt ooit met inbraak te maken. Inbrekers kijken niet bij wie ze inbreken, maar naar hoe gemakkelijk ze kunnen binnenkomen. Veiligheidsmaatregelen beginnen daarom niet bij de voordeur, maar al bij het hek of de toegangspoort. Goede toegangscontrole is essentieel.

Een stukje geschiedenis

Toegangscontrole gaat feitelijk al terug naar de middeleeuwen. Landheren lieten een muur rond hun kastelen bouwen en daar omheen werd vaak nog een gracht gegraven. Het doel: ongewenste bezoekers signaleren en tegenhouden. De voorloper van hedendaagse toegangscontrole.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn er?

Er zijn verschillende vormen van toegangscontrole, die indringers detecteren en een extra blokkade vormen waardoor ongenodigde gasten meer tijd nodig hebben om binnen te komen. Er moet bijvoorbeeld eerst een kaart gescand worden, een vingerafdruk of code. Hiermee neemt de kans op een inbraak aanzienlijk af. Maar welke poorten, slagbomen en hekwerken zijn er? En welke past het best bij uw pand?

Een slagboom als eerste meldpunt

Voor organisatie die security hoog op hun prioriteitenlijst hebben staan, begint veiligheid al bij het betreden van het terrein. Slagbomen kunnen fungeren als eerst meldpunt voor bezoekers. Dit kan handmatig worden aangestuurd, bijvoorbeeld door rechtstreeks contact met de receptioniste, maar ook geautomatiseerd. Een groot voordeel van geautomatiseerde slagbomen is dat de deze zijn uitgerust met detectiesensoren en het dus een zelfstandig werkend toegangscontrolesysteem is.

Tourniquets

Tourniquets vormen een verplichte doorgang voor iedereen die uw bedrijfsterrein betreedt. Het zijn twee-, drie- of vierarmige draaihekken die te voet moeten worden gepasseerd bij binnenkomst en bij het verlaten van uw pand. Er zijn ook speciale modellen voor fietsers.

Mobiele oplossingen

Wilt u uw pand of terrein tijdelijk beveiligen met toegangscontrole? Omdat u een evenement organiseert of omdat u tijdelijk zonder receptioniste zit bijvoorbeeld. Mobiele toegangscontrole biedt mogelijkheden. Van verschillende modellen is ook een mobiele variant. Zo zijn er bijvoorbeeld mobiele slagbomen, mobiele billentikkers, mobiele en mobiele tourniquets. Allen zijn eenvoudig te vervoeren, installeren en weer te verwijderen.

Toegangscontrole bij de deur

Er is ook toegangscontrole die niet buiten wordt geplaatst, maar binnen in uw pand. Een extra passage om de rest van het gebouw te betreden. Banken en mediabedrijven passen dit bijvoorbeeld toe als extra beveiliging. Bij toegangscontrole bij de deur kunt u denken aan security portals, billentikkers en access lanes.

Recente Projecten

Hoe kunnen we u verder helpen?

nl_NLDutch