Voor de verhuur
Wel de lusten, niet de lasten!
Op maat voor de hekwerkwereld
Aanvullend op uw hekwerken
+31 (0)548 543 000
info@geran-access.com

Zo zorgt u voor goede veiligheid op de bouwplaats!

Vanzelfsprekend is veiligheid op de bouwplaats van fundamenteel belang. Het is zelfs letterlijk van levensbelang. Om ongelukken te voorkomen zijn er talloze veiligheidsvoorschriften en maatregelen genomen: van het dragen van beschermende kleding tot Arboregels over valpreventie en gehoorbescherming.

Maar het weren van ongenode gasten is ook een vorm van uw bouwplaats beveiligen. Inbraak, diefstal en/of vandalisme is niet alleen heel vervelend en kostbaar, het kan ook leiden tot vertragingen in het bouwproces. Zo heeft het nadelige gevolgen voor alle betrokken partijen. Gelukkig zijn er meerdere manieren mogelijk om uw bouwplaats goed te beveiligen, zoals we hieronder zullen bespreken.

Het weren van inbrekers

Helaas wordt er nog regelmatig ingebroken op de bouwplaats. Deze inbrekers kunnen willekeurige voorbijgangers zijn, die zien dat er iets te halen valt. Het kunnen natuurlijk ook georganiseerde criminelen zijn, die verschillende bouwplaatsen langs gaan om te proberen hun slag te slaan. Vaak zijn deze inbrekers dan niet per se op contant geld uit, maar vaak wel op kostbare gereedschappen of goederen. Door middel van het juiste toegangscontrolesysteem kunt u helpen dit te voorkomen.

Preventie van inbraak

Preventie speelt een belangrijke rol binnen de beveiliging. Neem als voorbeeld prikkeldraad, geplaatst aan de bovenkant van een hekwerk. Dit bemoeilijkt niet alleen drastisch de mogelijkheden om over het hek te klimmen, de meeste inbrekers zullen daar niet eens meer aan willen beginnen. Het prikkeldraad heeft dus ook een belangrijke afschrikwekkende functie.

Hetzelfde geldt onder andere voor beveiligingscamera’s en het plaatsen van goede verlichting. Criminelen zullen wel twee keer nadenken voordat ze een verlichte, met camera’s bewaakte bouwplaats betreden. En dat is dus precies waarom preventie zo belangrijk is. Maatregelen die relatief eenvoudig zijn uit te voeren kunnen grote kosten en vertragingen voorkomen.

Persoonsregistratie

Een zwakke plek in de veiligheid van veel bouwplaatsen is het verschaffen van toegang tot de juiste personen. Vaak is het overzicht ver te zoeken, zeker bij grotere bouwprojecten. Wie heeft nou wel of juist geen toegang tot de bouwplaats? Zeker in de laatste fase van de bouw zijn vaak meerdere partijen tegelijk op de locatie aanwezig. Dit kan voor verwarring zorgen.

U kunt dit eenvoudig oplossen door het toepassen van persoonsregistratie. Door middel van software en toegangspassen kunt u altijd bijhouden wie het terrein mogen betreden en wie er op dat moment aanwezig zijn. Dit systeem kunt u koppelen aan toegangspoorten zoals tourniquets, of geautomatiseerde slagbomen. Voor tijdelijke toegangscontrole bieden mobiele oplossingen een uitkomst.

Conclusie

Om inbraak, diefstal en vandalisme te voorkomen is het beveiligen van uw bouwplaats van wezenlijk belang. Dit kan op veel verschillende manieren. Hierdoor is er altijd wel een systeem dat goed bij uw situatie aansluit. Door hier op in te spelen voorkomt u een hoop onnodige kosten en vertragingen tijdens uw bouwprojecten.

Recente Projecten

Hoe kunnen we u verder helpen?

nl_NLDutch