Für die Vermietung
Nur den Nutzen, aber nicht den Schaden
Maßlich für die Zaunwelt
Zusätzlich für Ihre Zäune
+31 548 725 157
info@geran-access.com

Toegangscontrole – alles wat u moet weten

Zutrittskontrolle

Exact weten wie waar en wanneer uw pand betreedt. Handmatig of automatisch toegang verlenen. Slimme bezoekersregistratie. En optimale beveiliging voor uw werknemers, relaties, bezoekers en bedrijfsmiddelen. Toegangscontrole is een efficiënte oplossing voor uw veiligheidsmanagement. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe beperkt u risico’s met betrekking tot de Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA)? En welk toegangscontrolesysteem integreert het best in uw organisatie? Alles wat u als ondernemer moet weten over toegangscontrole.

Zugangskontrollsystem

We beginnen met de basis: Wat is toegangscontrole? Een toegangscontrolesysteem zorgt voor veiligheid, beheersbaarheid en gebruiksgemak in uw pand. Het verschaft bevoegden toegang tot (bepaalde delen van) het gebouw en houdt ongewenst bezoek buiten de deur. Voor een gestroomlijnde doorloop en efficiënte bezoekersregistratie. Bij toegangscontrole spelen drie belangrijke factoren een rol: persoon, plaats en de risicoanalyse. Wie heeft toegang tot welke locaties en wat is de mate van beveiliging? De software verleent geautoriseerd en gecontroleerd toegang aan gebruikers. Voorbeelden van toegangscontrolesystemen zijn: bouwplaatsbeveiligingSchrankentourniquets en access lanes.

Meer over Zugangskontrollsysteme.

Benötigen Sie eine Lösung für die Zugangskontrolle?

Op maat voor uw situatie

Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA)

In een keten van opdrachtgevers heeft u als ondernemer bepaalde verplichtingen. De Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) schrijft voor dat elke ondernemer binnen een dergelijke keten verantwoordelijk is voor de loonbelasting en premies van de schakels die volgen. Een voorbeeld: opdrachtgever A huurt een bedrijf in die toegangscontrolesystemen aanbiedt. Deze ondernemer, bedrijf B, huurt een onderaannemer in om het systeem te plaatsen. Bedrijf C schakelt op haar beurt weer een andere expert in om de software up to date houden. Zo zijn vier schakels ontstaan. Schakel A is aansprakelijk voor de loonbelasting en premies van B, C en D. Bedrijf B voor C en D, enzovoorts. De WKA geldt voor het uitbesteden van werk (resultaatverbintenis) en voor het inhuren van personeel (inspanningsverbintenis). In sommige sectoren wordt specifiek om een contract omtrent WKA gevraagd. Wat is een WKA-verklaring? Hoe stelt u een dergelijk document op? Wat zijn vraagstukken waar u bij stil moet staan? En wat zijn WKA-gegevens?

 

Meer over de Wet Keten Aansprakelijkheid.

Bouwplaatsbeveiliging

Helaas vormen diefstal en vandalisme nog steeds een groot probleem op bouwplaatsen. Gestolen apparatuur en materialen zijn een grote kostenpost binnen de sector. En dat niet alleen, door het ontbreken van de benodigde middelen lopen bouwprojecten vertraging op en ook dit kan behoorlijk in de kosten lopen. Bouwplaatsbeveiliging houdt dag en nacht toezicht op plekken waar dieven graag hun slag slaan. Maar hoe beveilig ik mijn bouwplaats tegen onbevoegden? Dit kan een hele uitdaging zijn, een bouwterrein is immers een dynamische omgeving die voortdurend in ontwikkeling is. Toegangscontrole registreert en faciliteert. Bevoegden worden door het systeem herkend, opgeslagen en krijgen toegang tot het terrein. Onbevoegden kunnen de bouwplaats niet betreden. Dit houdt ongewenste gasten buiten de deur en biedt tevens inzage. Is er iets mis, dan kunt u in de historie precies terugvinden wie op dat moment aanwezig was.

 

Meer over bouwplaatsbeveiliging.

Toegangscontrole fitness

Toegangscontrole bij sportscholen is veilig en efficiënt voor bezoekers, personeel en eigendommen. Door access lanes bij de ingang en bij onbemande fitnessruimtes te plaatsen, kan alleen op basis van registratie toegang worden verkregen. Sportscholen werken vaak met ledenpassen en membership apps waarmee wordt in- en uitgecheckt. De registratiesoftware rapporteert exact wie wanneer in uw sportschool was. Dit is tevens een handige tool om leden die al een tijdje niet meer zijn geweest in kaart te brengen en hen een reminder te sturen. Toegangscontrole bij de fitness biedt ook mogelijkheden voor personeelsregistratie. Medewerkers kunnen zich met behulp van een personeelspas registreren, waardoor u de gemaakte uren simpel en snel inzichtelijk maakt.

Toegangscontrole evenementen

Professionele toegangscontrole bij evenementen voorkomt misbruik van tickets en zorg voor een soepele doorstroom van bezoekers. Niets is vervelender dan logistieke chaos op uw event. Om alles in goede banen te leiden is controle essentieel. Wie bezoekt uw festival? Klopt de barcode van het ticket? Wordt het parkeerterrein beveiligd? Laat u bezoekers binnen die nog geen 18 jaar zijn? Hebben zij toegang tot alle delen van het terrein? Kunnen rokers in en uit lopen? Allemaal vraag die u zichzelf moet stellen als u een evenement organiseert. Voor de beveiliging van evenementen worden veelal mobiele tourniquets ingezet, in rijen naast elkaar. De toegang wordt verleend op basis van een barcodescanner. Op parkeerterreinen wordt voornamelijk gebruik gemaakt van automatische slagbomen.

 

Benötigen Sie eine Lösung für die Zugangskontrolle?

Op maat voor uw situatie

Toegangscontrole bouwplaats

Optimale beveiliging en een soepele doorgang voor personeel en voertuigen zijn essentieel op de bouwplaats. Geautomatiseerde toegangscontrole waarborgt een efficiënt werkproces en waakt over uw terrein. Wie betreedt de bouwplaats? Is de persoon in kwestie bevoegd om het terrein op te rijden? Hoe voorkomt u onveilige situaties op de bouw? Er zijn verschillende vormen van toegangscontrole die aansluiten op de veiligheidsvereisten en een flexibele workflow op bouwlocaties. U kunt bijvoorbeeld geautomatiseerde slagbomen inzetten, tourniquets of één van de mobiele oplossingen op het gebied van in toegangscontrole.

Toegangscontrole parkeergarage

Om te voorkomen dat uw bezoekers zonder te betalen in- en uitrijden, is het verstandig om een parkeergarage te voorzien van toegangscontrole. In parkings worden in de meeste gevallen slagbomen gebruikt. Deze zijn toegespitst op gemotoriseerd verkeer: auto’s, motoren en (bestel)bussen. Er zijn handmatige slagbomen die, zoals de naam al doet vermoeden, met de hand worden aangestuurd. Maar u kunt ook kiezen voor geautomatiseerde slagbomen. Dit is de meest gebruikte vorm, in combinatie met het bekende parkeerkaartje. Is de toegangscontrole van tijdelijk aard, dan kunt u het best kiezen voor een mobiele oplossing.

Meer over toegangscontrole voor parkings

Wie können wir Ihnen weiterhelfen?

de_DEGerman
nl_NLDutch en_GBEnglish de_DEGerman