Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Veiligheidseisen toegangscontrole bouwplaats

Toegangscontrole

Iedereen in Nederland heeft weleens een voetbalstadion bezocht. Is het niet voor een voetbalwedstrijd, dan wel voor een festival of muziekconcert. Bij entree van deze stadions is het gebruikelijk om eerst door de toegangscontrole te gaan. Hierbij wordt, zoals het woord al zegt, gecontroleerd of je naar binnen mag. Aan de hand van de barcode op je ticket zal dit bepaald worden. Deze kun je scannen op de daarvoor bestemde toegangspoorten. Vervolgens bestaat nog de mogelijkheid tot fouilleren voordat je daadwerkelijk het stadion mag betreden. Indien je barcode niet geldig is zal geen toegang tot het stadion verleend worden. De desbetreffende beveiligers zullen je in dit geval naar de uitgang verwijzen. Dit kan voorkomen wanneer er valse entreetickets in omloop zijn.

Toegangsproducten

Naast toegangscontroles bij voetbalstadions, zijn er nog veel andere plekken waar dit voorkomt. Een bedrijf dat volledige toegangscontroles realiseert is Geran Access Products. Zij ontwerpen voor hun klanten op maat gemaakte toegangsproducten die van alle gemakken zijn voorzien. Een voorbeeld hiervan zijn bovengenoemde toegangspoorten (access lanes). Verder zijn er zogenoemde billentikkers die je vaak bij zwembaden of sportscholen ziet. Ook de slagboom is een vorm van toegangscontrole. Deze worden vaak geplaatst bij parkeerterreinen, maar ook bij bouwplaatsen. In dit geval wordt toegang meestal verleend door middel van een toegangscode of ticket. Voor laatstgenoemde moet je vaak eerst betalen voordat je het terrein weer kunt verlaten.

Veiligheidseisen bouwplaats

Het beveiligen van een bouwplaats heeft als doel om onbevoegden buiten de deur te houden. Daarom wordt een bouwplaats naast een slagboom ook vaak van het nodige hekwerk voorzien. Door middel van een toegangscontrole hou je als aannemer het overzicht wie zich op de bouwplaats bevindt. Het is echter niet alleen overzichtelijk, maar ook een voldoening aan de regels van de overheid. De overheid stelt tegenwoordig steeds strengere eisen aan toegangscontroles. De hoofdondernemer is verplicht tot het registreren van bevoegden zoals werknemers, gasten en onderaannemers.