Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Toegangscontroles evenementen

Evenementen in Nederland

Het grotendeel van de inwoners in Nederland bezoekt weleens een evenement. Dit kan een voetbalwedstrijd zijn, maar ook een beurs of festival. Evenementen kunnen groot, klein en eenmalig of terugkerend zijn. Bij betaalde evenementen vind je in tegenstelling tot gratis evenementen vaak een toegangscontrole. Deze toegang is er om te controleren of er geen onbevoegden het terrein betreden. De controle vindt veelal plaats aan de hand van barcodes die zich op de entreetickets bevinden. Er kunnen beveiligers zijn die deze code scannen of poorten waarbij je de code zelf kunt scannen. Hoe dan ook zullen er beveiligers aanwezig zijn, want sommige mensen dienen gefouilleerd te worden.

Toegangscontrolesystemen

Aangezien voor veel evenementen een entreeticket benodigd is, zijn er dus veel plekken waar toegangscontroles plaatsvinden. Er zijn verschillende bedrijven die deze evenementen van dergelijke toegangsproducten voorzien. Eén van deze bedrijven is Geran Access Products. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van op maat gemaakte toegangscontrolesystemen. Enkele voorbeelden van deze systemen zijn Access Lanes (toegangspoorten), billentikkers en slagbomen. Bij evenementen zijn Access Lanes de meest gangbare toegangsvorm. Het zou raar zijn om via een slagboom een evenement te betreden. Alhoewel, deze wel vaak geplaatst zijn bij de parkeerplaatsen van evenementen. Bij deze slagbomen word je voorzien van een ticket, meestal geregistreerd op kenteken, zodat het systeem weet hoelang je parkeert en welke kosten eraan verbonden zijn.

Afschermen barcode

Bij aanschaf van een entreeticket voor een evenement is het van belang dat je de hierop vermelde gegevens voor jezelf houdt. Je zou denken dat dit voor zich spreekt, maar er zijn mensen die foto’s van hun ticket maken en deze vervolgens delen op hun social-media kanalen. Zij willen graag aan anderen laten weten dat zij een evenement gaan bezoeken. Dit zorgt er echter voor dat andere gebruikers gemakkelijk de barcode kunnen overnemen, waardoor de persoon in kwestie geen toegang tot het evenement krijgt. Mocht je dus willen delen dat je een festival gaat bezoeken, scherm dan altijd je barcode af. Anders sta je met een mond vol tanden bij de toegangscontrole van het evenement.