Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Handmatige slagbomen vs. automatische slagbomen

Handmatige slagbomen vs. automatische slagbomen

Welke slagboom is het meest geschikt voor parkings?

Als gastvrije ondernemer reserveert u parkeerplaatsen voor bezoekers, leveranciers en medewerkers zodat zij op loopafstand van uw pand kunnen parkeren. Om er zeker van te zijn dat zij de enigen zijn die gebruik maken van uw aanbod en uw parking geen openbare parkeerplaats wordt, kunt u een slagboom laten plaatsen. Hiermee doseert én controleert u het gebruik van uw parking. Maar welke slagboom is het meest geschikt?

Een slagboom voor toegangscontrole

Een slagboom is de oplossing voor wie een locatie tijdelijk of voor een langere periode wil afsluiten voor onbevoegden. Hij is toegespitst op gemotoriseerd verkeer: auto’s, motoren, (bestel)bussen. U heeft twee mogelijkheden: een handmatig aangestuurde slagboom of een geautomatiseerd model. Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen.
We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Handmatige slagbomen zijn eenvoudig te bedienen en vereisen geen elektriciteit om te functioneren. Dit maakt ze ideaal voor kleinere parkeerplaatsen of gebieden waar geen stroom beschikbaar is. Ze zijn bij korte termijn gebruik goedkoper dan automatische slagbomen. Ze kunnen daarom een aantrekkelijke optie zijn voor bijvoorbeeld tijdelijke parkeerterreinen of budgetbewuste ondernemers. Echter, handmatige slagbomen zijn minder veilig omdat de bestuurder de slagboom zelf moet openen en sluiten, wat kan leiden tot menselijke fouten en ongevallen.

Automatische slagbomen zijn daarentegen gemakkelijker en veiliger in gebruik. Ze zijn uitgerust met sensoren die de aanwezigheid van voertuigen detecteren en automatisch openen en sluiten. Dit vermindert het risico op ongevallen en maakt de toegang tot de parkeerplaats of het gebied efficiënter. Bovendien biedt de mogelijkheid om de slagboom te bedienen via een afstandsbediening of smartphone-app extra gemak voor gebruikers. Het nadeel van automatische slagbomen is dat ze duurder zijn dan handmatige slagbomen en dat ze elektriciteit nodig hebben om te functioneren.

Welke slagboom is het meest geschikt voor mijn parking?

Bij de keuze voor een slagboom biedt Geran Access dus twee mogelijkheden, maar welke slagboom is het meest geschikt voor uw parkeerplaats? Om te beginnen is het goed om te weten of uw toegangscontrole van tijdelijke aard is of voor langdurig gebruik. In het laatste geval is een geautomatiseerd model een voordeligere keuze. Waar u ook bij stil moet staan is dat u bij het plaatsen van een handmatige slagboom mankracht nodig heeft om de boom te bedienen, een geautomatiseerde slagboom detecteert zelf wanneer gasten aan uw poort staat en verschaft hen vervolgens toegang. Op die manier kunt u het best alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen om te bepalen wat in uw specifieke situatie de beste oplossing is.

Installatie slagboom

Een slagboom heeft een stevig fundament nodig. In de meeste gevallen wordt hij op een betonblok geplaatst. De omkasting, waaraan de arm hangt, is ook verzwaard. Deze arm kan zowel rechts, als links worden gemonteerd en is tussen de 2,6 en 6 meter lang en voorzien van de gewenste logica en een lusdetector. Geran Access neemt de volledige installatie uit handen. Onze installateurs regelen alles voor u op locatie en zorgen ervoor dat uw toegangscontrolesysteem bij vertrek volledig draait. Nog geen bijbehorende software? Ook dit maken voor u in orde. 

Meer informatie

Uiteraard adviseren wij u ook graag over de mogelijkheden van onze slagbomen en de andere toegangscontrolesystemen. Neem voor meer informatie contact op met één van onze medewerkers.

 

 

Handmatige slagbomen vs. automatische slagbomen - Geran Access Products B.V.