Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Toegangscontrole sportschool: De sleutel tot efficiënte afscherming

Het implementeren van fysieke toegangscontrole in de sportschool staat vandaag de dag hoog op de agenda. 

Als eigenaar van een fitnessonderneming zul je als geen ander deze noodzaak begrijpen. We zien niet-leden steeds creatiever worden in het verzinnen van manieren om ongewenst binnen te dringen. Daarnaast groeit de behoefte om bestaande leden ruimere fitnesstijden te kunnen bieden en piekbelastingen meer over de dag uit te smeren. Vind eenvoudig een oplossing voor deze problemen door het plaatsen van fysieke toegangscontrole oplossingen op jouw fitnesslocatie.

Bij Geran Access Products BV hebben we door ons brede assortiment toegangspoorten voor elke situatie een passende oplossing. In deze blog vertellen we meer over onze producten en de voordelen van het toepassen van toegangscontrole in sportscholen.

Toegangscontrole sportschool

Verschillende soorten toegangscontrole voor jouw sportschool

Afhankelijk van je budget, het doel en de plaats van de toegangscontrole in jouw sportschool bieden wij opties met een hoog, middelhoog of laag beveiligingsniveau. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

Een manshoge tourniquet deur is een toegangspoort letterlijk zo hoog als een mens welke een hoge beveiligingsgraad biedt. Het is onmogelijk om de manshoge tourniquet ongewenst te passeren door er overheen te klimmen of onderdoor te kruipen. Daarnaast wordt tailgating effectief voorkomen doordat per rotatie slechts aan één persoon toegang wordt verleend.

Voor erg drukbezochte locaties is een dubbele tourniquet deur een goede optie. Met een beetje extra ruimte verdubbel je de flowrate. Het mooie aan de manshoge draaikruizen is dat wij deze in elke RAL kleur kunnen leveren om daarmee in elk interieur te passen.

Kies je liever voor stijl? Onze heuphoge dTower doorloopsluis heeft een moderne uitstraling en biedt een middelhoog beveiligingsniveau. Wanneer de sensoren tailgating detecteren geeft het systeem een waarschuwingssignaal. Deze oplossing wordt veelal naast een receptie geplaatst, waar iemand toezicht kan houden en in geval van alarmering kan handelen.

Of zoek je juist een meer eenvoudige oplossing? Billentikkers hebben we in verschillende soorten en maten. Naast robuuste modellen, bieden we ook compacte en budgetvriendelijke varianten. Daar tegenover staat het risico dat deze heuphoge draaipoortjes ongewenst gepasseerd kunnen worden door er overheen te klimmen. Deze toegangscontrole oplossing is ideaal voor het reguleren van ledenstromen in jouw fitness, zonder dat volledige afsluiting nodig is.

Door te investeren in veiligheid en efficiëntie van jouw sportcomplex voorkom je fraude en hou je indringers buiten de deur

Toegangscontrole sportschool: alle voordelen op een rij

Het toepassen van de juiste fysieke toegangscontrole voor jouw sportschool kent veel voordelen. Door te investeren in veiligheid en efficiëntie van jouw sportcomplex voorkom je fraude en hou je indringers buiten de deur. Daarnaast opent het deuren naar verruimen van de openingstijden zonder dat extra personeel nodig is.

Benieuwd welke voordelen onze producten verder bieden?
Ontdek hier onder de 5 voordelen van onze toegangspoorten.

1. Tailgating voorkomen

Afhankelijk van de soort toegangscontrole voor jouw sportschool wordt tailgating gedetecteerd, tegengegaan of geheel voorkomen. Wat bedoelen we hier precies mee? Het fenomeen ‘tailgating’ beschrijft situaties waarbij niet geautoriseerde personen een ruimte betreden door direct achter een geautoriseerd persoon aan te lopen. Als sportcentrum wil je tailgating voorkomen om te zorgen dat alleen betalende leden toegang krijgen tot jouw faciliteiten. Gelukkig helpen we jou bij Geran Access Products BV graag om jouw faciliteiten te beschermen tegen binnendringers door het toepassen van de juiste toegangscontrole voor jouw fitness.

2. Fysieke toegangscontrole; de sleutel tot 24/7 toegang in sportscholen

Geautomatiseerde toegangscontrole in sportscholen of fitnesscentra sluit aan op de behoefte om de openingstijden uit te breiden. Door jouw locatie 24 uur open te stellen verhoog je niet alleen eenvoudig de ledencapaciteit, tegelijkertijd los je het probleem van lange wachtrijen voor de toestellen op. We zien steeds meer sportscholen die dit 24/7 concept willen toepassen. Personeelsproblemen zijn hiervoor echter vaak een groot euvel. Naast dat inzetten van extra personeel voor het nachtelijk bewaken van de sportschool erg kostbaar is, zal het ook een flinke opgave zijn om geschikt personeel hiervoor te vinden.

Gelukkig lost het toepassen van de juiste fysieke toegangspoort het probleem eenvoudig op. Met bijvoorbeeld de manshoge tourniquet deur bereik je een hoge beveiligingsgraad, zonder dat hiervoor extra personeel nodig is. Inmiddels hebben wij hiervan een aantal mooie projecten mogen uitvoeren, zoals deze tourniquet bij de ingang van 040 Fit sportschool.

Toegangscontrole sportschool

3. Geen baliemedewerkers nodig

De juiste toegangscontrole voor jouw faciliteit is niet alleen de oplossing voor nachtelijke opening. Toegangspoortjes in fitnesscentra elimineren ook overdag de noodzaak voor baliepersoneel, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparing voor sportschooleigenaren. Zonder gestoord te worden kan jouw baliepersoneel efficiënter werken aan hun andere taken, zoals administratieve handelingen. De totale operationele efficiëntie van jouw sportschool wordt verhoogd. En zoals iedereen weet; tijd is geld!

4. Continuïteit en veiligheid

Toegangscontrole systemen in sportscholen kunnen non-stop dienst doen en hebben geen pauze nodig. Door toepassen van het juiste systeem zorgt je voor continue bewaking van jouw faciliteiten en minimaliseer je het risico op ongewenste toegang.

Ideaal is dat onze toegangspoorten met vrijwel alle toegangscontrolesystemen communiceren. De meeste sportscholen werken met een ledenadministratie, waarbij ieder lid persoonlijk inlogt of toegang verkrijgt. Of het nu gaat om een passysteem, RFID badge of biometrische controle zoals een vingerafdruk, het systeem van jouw fitness kan eenvoudig gekoppeld worden aan de fysieke toegangspoort. Hiervoor is slechts een potentiaalvrij contact van het bovenliggende systeem nodig. Je kunt dus jouw huidige software behouden, scheelt weer gedoe.

5. Duidelijke boodschap: alleen toegang voor leden

Door jouw sportschool uit te rusten met fysieke toegangscontrole wordt de boodschap duidelijk gecommuniceerd: enkel leden hebben toegang tot de faciliteiten. Dit schrikt indringers af en minimaliseert het risico op ongeautoriseerde toegang. Het toepassen van toegangstechnieken dient niet alleen om te voorkomen dat niet-betalende bezoekers gebruikmaken van de faciliteiten die jij met zorgt hebt aangeschaft, maar ook om de privacy en veiligheid van jouw leden te waarborgen.
Toegangscontrole sportshool

Optimaliseer de toegang tot jouw sportschool met Geran Access Products BV

Bij Geran Access Products begrijpen we dat geen enkele sportcomplex hetzelfde is. Daarom is ons doel jou te helpen bij het kiezen van de perfecte toegangscontrole voor jouw unieke sportschool of fitnessfaciliteit. Wij geloven niet in een one-size-fits-all oplossingen, maar bekijken elke situatie met een frisse blik. Met onze hoogwaardige producten streven we naar het realiseren van een veilige en efficiënte fitnesservaring voor zowel jouw leden en personeel.
Ben je klaar voor de sportschool van de toekomst? Laat hier onder je gegevens achter en wij helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste toegangscontrole voor jouw sportschool.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.