Wij zijn gesloten op Goede Vrijdag & Tweede Paasdag. Wij wensen jullie een fijn Paasweekend.

Onze tourniquet onderworpen aan de rotatietest

Onze fabrikant Turnstar voert bij hun tourniquets verschillende testen uit, waaronder deze rotatietest. Tijdens het bezoek van Mark en André aan de fabriek, mochten zij getuigen zijn van deze rotatietesten.

De rotatietesten vormen een essentiële procedure om de kwaliteit en duurzaamheid van de producten te waarborgen. Met deze testen wordt onderzocht of tourniquets nog steeds goed functioneren na een aanzienlijk aantal rotaties, vergelijkbaar met de dagelijkse belasting van werkelijke gebruikssituaties. Hiermee wil Turnstar ervoor zorgen dat de tourniquet draaideuren bestand zijn tegen intensief gebruik, zonder dat dit de algehele prestaties beïnvloedt. In deze video is hebben wij een dergelijk testproces vastgelegd, zodat ook jullie een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de fabriek.

Voor de uitvoering van dit testproces worden de tourniquets in een speciaal ontworpen proefopstelling geplaatst. Deze maakt het mogelijk om, zonder menselijk handelen, de hekken te laten roteren. Hiermee wordt nagebootst dat continu personen deze tourniquet draaideuren zouden passeren. 

Tijdens en na het testproces worden parameters nauwlettend gecontroleerd met als doel om te controleren of alle mechanische onderdelen van de tourniquets, zoals draaiende delen, lagers en verbindingen bestand zijn tegen slijtage en corrosie die kunnen optreden bij langdurig gebruik. Deze factoren worden gemonitord om te bepalen of er enige vorm van onregelmatigheden optreedt of dat er aanpassingen nodig zijn om de prestaties te optimaliseren.

Het testen van de tourniquets onder realistische omstandigheden helpt ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van Turnstar en dat ze betrouwbaar blijven functioneren gedurende hun levensduur. Al met al is deze rotatietest dan ook een belangrijke stap in het proces van kwaliteitscontrole, waarmee ervoor wordt gezorgd dat de toegangscontrole producten van Turnstar de tand des tijds kunnen doorstaan en topprestaties blijven leveren, zelfs na langdurig en intenties gebruik. Dit maakt Turnstar in staat om slechts producten van de hoogste kwaliteit op de markt te brengen die aan strenge normen voldoen. 

Wij zijn als Geran Access Products B.V. trotse partner en Europese leverancier van verschillende toegangscontroleproducten van Turnstar.
Benieuwd naar ons assortiment tourniquets? Bekijk het via onderstaande button.