Wij zijn gesloten op Goede Vrijdag & Tweede Paasdag. Wij wensen jullie een fijn Paasweekend.

Je wilt indringers en bezoekers met verkeerde bedoelingen weren en investeert daarom in beveiligingsmaatregelen voor je bedrijf. Maar dan krijg je te maken met tailgating en piggybacking; twee begrippen in de beveiligingswereld die de grootste uitdaging vormen bij het uitvoeren van fysieke toegangscontrole.

De begrippen tailgating en piggybacking gaan over het betreden van een ruimte zonder de juiste toestemming. Dit kan in veel gevallen onschuldig zijn, bijvoorbeeld wanneer mensen elkaar kennen en de één de ander binnen laat. Toch maken criminelen en indringers graag gebruik van deze onschuldig ogende situatie en proberen ze middels tailgating en piggybacking mee te glippen door de beveiliging. En daar waar toegangsbarrières ongewild gepasseerd worden, neemt het beveiligingsniveau af. Hoog tijd om deze begrippen nader toe te lichten en oplossingen in kaart te brengen.

Geran Access Products BV

Wat is tailgating?

Tailgating kan vergeleken worden met het welbekende bumperkleven. In eerste instantie wordt toegang verleend aan een geautoriseerd persoon. Een indringer volgt deze persoon op te hielen, waardoor deze vaak ongemerkt een fysieke barrière kan passeren. Het kan ook zijn dat de eerste persoon, nietsvermoedend, uit vriendelijkheid een deur openhoudt voor de persoon achter zich. Het gaat er in dit geval om dat de eerste persoon geautoriseerd is en zich niet bewust is van de tweede persoon; een indringer.

Wat is piggybacking?

Bij het fenomeen piggybacking is de geautoriseerde persoon zich bewust van het ‘meerijden’ van de tweede persoon door de fysieke beveiligingssluis. Dit hoeft echter niet per se met verkeerde intenties van de eerste persoon te zijn. Indringers kennen een tal van manieren om te doen lijken alsof ze toestemming hebben en de beveiliger of receptionist om de tuin te leiden. Soms is dragen van een namaak personeelspas, werkkleding en het vriendelijk groeten van de beveiliging al genoeg om onopgemerkt achter een geautoriseerd persoon aan te lopen. Ook kan een indringer zich mengen in een grote groep bevoegden, waardoor hij niet opvalt.

Is biometrie de oplossing voor tailgating en piggybacking?

Biometrische beveiliging is een opkomende en erg populaire identificatie methode. Met biometrie worden personen geïdentificeerd op basis van fysieke kenmerken, zoals vingerafdrukherkenning, gezichtsherkenning, stemherkenning of irisherkenning. Groot voordeel hiervan is dat de mate van identificatie hoog is. Biometrie voorkomt het verkrijgen van toegang met een geleende of gestolen pas, natuurlijk op voorwaarde dat voor een niet geautoriseerde daadwerkelijk de toegang wordt geweigerd. Hiervoor zijn fysieke toegangscontrole oplossingen de perfecte oplossing.

Bij Geran Access Products BV ligt de volledige focus op fysieke toegangsproducten en -oplossingen. Groot voordeel van onze hardware is dat zij naadloos integreren met bestaande toegangscontrole software. Wij werken hiervoor samen met verschillende installateurs die diverse identificatiesystemen combineren met fysieke toegangspoorten uit ons assortiment. Een perfecte basis om tailgating en piggybacking aan te pakken.

Toegangscontrole met Geran Access Products BV

Het is van groot belang dat de juiste technologieën en maatregelen worden toegepast om ongeautoriseerde toegang te voorkomen, ook wel intrusiepreventie genoemd. Geran Access Products BV biedt tal van oplossingen die fysieke barrières vormen tegen ongewenst indringen.

Met
billentikkers wordt eenvoudig toegangsverlening geregeld met als belangrijkste doel bezoekers de juiste kant op te sturen. Daarentegen bieden manshoge tourniquets deuren een hogere beveiligingsgraad, doordat ze een doorgang volledig afsluiten . Tailgating en piggybacking wordt voorkomen doordat slechts één persoon per rotatie wordt doorgelaten. Bekijk in onderstaande video hoe tailgating wordt voorkomen met onze glazen tourniquet. Doorloopsluizen hebben een strakker design en geleiden door hun vormgeving en LED indicaties passanten in de juiste richting.

Digicon doorloopsluizen voor een warm welkom

Onze revolutionaire dFlow doorloopsluis maakt het mogelijk om tailgating en piggybacking te voorkomen, zonder afbreuk te doen aan design. De meeste fysieke toegangscontrolesystemen sluiten letterlijk een ruimte af voor iedereen. Hierdoor doen ze ongewild afbreuk aan de vriendelijke uitstraling van een bedrijfspand. Dit staat vaak lijnrecht tegenover het warme welkom dat bedrijven aan hun bezoekers en werknemers willen uitstralen.

Met onze geavanceerde
dFlow doorloopsluizen kunnen personen ongehinderd passeren. De deuren van deze beveiligingssluizen staan altijd open en creëren daarmee een vriendelijke uitstraling voor bedrijfspanden.

De deuren van deze doorloopsluizen sluiten wanneer een niet-geautoriseerde gebruiker zich in de beveiligingssluis bevindt en openen weer als deze gebruiker zich uit de sensoren verplaatst. Er kan aan meerdere gebruikers tegelijk toegang verleend worden, maar wanneer één van de gebruikers niet geautoriseerd is, zullen de deurtjes sluiten totdat deze specifieke persoon zich uit de sluis beweegt. Bekijk een demonstratie in deze video.

 

Naast de dFlow wordt volop gewerkt aan de ontwikkeling van de dPass doorloopsluis, een uniek systeem waarbij een dubbele verificatiecheck uitgevoerd moet worden om toegang te verkrijgen. Perfect voor locaties waar beveiliging van grootste belang is, zoals vliegvelden.

Investeer in de juiste toegangstechnieken

Het voorkomen van ongewenste toegang door tailgating en piggybacking is van groot belang voor de beveiliging van de werkplek of bedrijfslocatie. Als specialist op het gebied van fysieke toegangscontrolesystemen bieden wij verschillende oplossingen om de risico’s uit te sluiten. Wij helpen graag om voor jouw situatie de perfecte toegangscontrole oplossing te vinden en ongewenste toegang te voorkomen.