Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Steeds meer vraag naar toegangscontrole

Steeds meer vraag naar toegangscontrole

Steeds meer vraag naar toegangscontrole

Binnen de verhuurmarkt is er steeds meer behoefte aan toegangscontrole systemen. Er zijn veel verschillende momenten, situaties en plekken te bedenken waarbij het logisch is dat de toegang tot het terrein of gebouw automatisch wordt gecontroleerd. Dit is niet alleen noodzakelijk voor het weren van onbevoegden, maar ook voor het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke voordelen van toegangscontrole.

 

De 5 voordelen van toegangscontrole

#1. Inzicht

Geautomatiseerde toegangscontrole systemen bieden heel veel inzicht. Hierbij kunt u denken aan:
Inzicht in toegangsverzoeken: Wanneer er handmatig toegang (op afstand) wordt verleend, is het van belang dat de betreffende werknemer kan zien of horen wie er om toegang vraagt. Dit vereist integraties met bijvoorbeeld intercoms of camerasystemen, en op dat gebied zijn er volop mogelijkheden

Inzicht in aanwezigheid: Geautomatiseerde toegangscontrole maakt het mogelijk om altijd een overzicht te hebben van wie er aanwezig is. Ook op het gebied van aanwezigheidsregistratie zijn meerdere oplossingen mogelijk

Inzicht in werktijden: Inzicht in aanwezigheid kan ook zorgen voor inzicht in werktijden. Tijdregistratie kan op individueel niveau gerealiseerd worden, waardoor het zelfs te combineren is met de salarisadministratie.

 

#2. Veiligheid

 

Hoe meer inzicht u heeft in bezoekersstromen en aanwezigheid, hoe groter de veiligheid. Want als u inzicht heeft in aanwezigheid, toegangsverzoeken en werktijden, bent u ook beter in staat om snel en adequaat te reageren bij veranderingen, bedreigingen en calamiteiten.

 

Wanneer een pand of terrein vrij toegankelijk is, brengt dit enorme risico’s met zich mee. Tegelijkertijd kan een volledig afgesloten toegang zeer ineffectief zijn en een onwelkom gevoel oproepen bij bezoekers. De ideale oplossing ligt ergens tussen deze twee uitersten. Veiligheid bereikt u middels een optimaal inzicht, waardoor risico’s doorzien en geminimaliseerd kunnen worden.

 

#3. Gebruiksgemak

 

Sleutelbeheer kan een enorme uitdaging zijn. Met conventionele sleutels kost het vaak veel tijd om sleutels te (laten) maken en bij te houden wie welke sleutel(s) in bezit heeft. Daarbij kunnen verloren of gestolen sleutels veel ongemak en kosten met zich meebrengen. Wanneer u kiest voor geautomatiseerde toegangscontrole middels digitale identificatie dragers zoals pasjes, druppels of tags dan heeft u niet langer conventionele sleutels nodig. Dat biedt medewerkers meer gebruiksgemak.

 

#4. Minder kans op fraude

 

Met pasjes, druppels of tags kunt u ook van veel meer beheermogelijkheden profiteren. Zo kunt u zelf kaders instellen met verschillende toegangsrechten. Ook wordt er automatisch gelogd welke toegangsdeuren wanneer zijn geopend en door wie. Op die manier wordt het risico op fraude aanzienlijk gereduceerd.

 

#5. Flexibiliteit

 

De uiteenlopende beheermogelijkheden van toegangscontrole systemen bieden u een ongekende flexibiliteit. Het reguleren van toegangsrechten is, afhankelijk van het gebruikte systeem, vaak met een paar muisklikken geregeld. Nieuwe druppel aanmaken voor een tijdelijke huurder? Geen probleem. Een medewerker toegang verlenen tot een specifieke ruimte? Zo gebeurd.

Steeds meer vraag naar toegangscontrole - Geran Access Products B.V.