Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Mobiele toegangscontrole

Mobiele toegangscontrole

Vaste toegangscontrole systemen zijn niet in alle situaties gewenst. Denk bijvoorbeeld aan bouwplaatsen, evenemententerreinen en tijdelijke parkeerplaatsen. Hierbij is een vast toegangscontrole systeem vaak niet alleen te duur, de installatie neemt vanwege de complexiteit doorgaans ook te veel tijd in beslag. Daarbij bieden ze niet voldoende flexibiliteit. Tegelijkertijd is het wel natuurlijk belangrijk om op een efficiënte en gecontroleerde wijze toegang te kunnen verlenen aan personen en voertuigen. Mobiele toegangscontrole systemen bieden dan uitkomst. Deze systemen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig en binnen korte tijd geïnstalleerd, gedemonteerd en verplaatst kunnen worden.

Mobiele toegangscontrole voor personen

Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden als het aankomt op mobiele toegangscontrole. Welke oplossing voor uw toepassing het meest geschikt is, hangt af van de situatie. Voor het gecontroleerd verlenen van personen tot terreinen kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een mobiele tourniquet op voetplaat of een tourniquet in een container. Deze systemen kunnen worden uitgerust met een elektromechanische vergrendeling, zodat er geen onbevoegden het terrein kunnen betreden. In situaties met grote bezoekersaantallen, zoals op festivalterreinen, is het ook belangrijk om toegangsstromen in goede banen te leiden. Dan kan een dubbele tourniquet met looppoort in container een goede oplossing zijn. 

Mobiele toegangscontrole voor voertuigen

En hoe zit het dan met voertuigen? Ook hier zijn verschillende mobiele toegangscontrole oplossingen voor. Mobiele slagbomen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor tijdelijke parkeerterreinen, ook wanneer er sprake is van intensieve verkeersstromen. Een infraroodsensor voorkomt dat de slagboom neergaat op het moment dat er een voertuig onder staat. Een nadeel is dat met een slagboom niet kan worden voorkomen dat ongewenste voetgangers zich op het terrein begeven. Dit kan worden opgelost door beveiligers op het terrein neer te zetten of camerabewaking te plaatsen. Een alternatief is de plaatsing van een mobiele speedgate. Daarmee kan de toegang van zowel personen als voertuigen op zeer efficiënte wijze worden gecontroleerd, beheerd en geregistreerd.

Meer weten over mobiele toegangscontrole?

Geran Access gaat graag vrijblijvend met u in gesprek om u te informeren over de mogelijkheden voor uw specifieke toepassing.

Mobiele toegangscontrole - Geran Access Products B.V.