Voor de verhuur
Wel de lusten, niet de lasten!
Op maat voor de hekwerkwereld
Aanvullend op uw hekwerken
+31 (0)548-725162
info@geran-access.com

De mogelijkheden en het gemak van tourniquets

Bent u op zoek naar een geschikte toegangscontrole oplossing voor een gebouw of terrein? De installatie van tourniquets is zeker het overwegen waard. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over tourniquets.

Wat zijn tourniquets?

Tourniquets zijn eenpersoons toegangspoorten. Ze zijn uitgerust met draai elementen die ervoor zorgen dat er (na een eventuele controle) slechts één persoon tegelijk toegang krijgt tot het gebouw of terrein.

Wat zijn de voordelen van tourniquets?

Tourniquets kunnen een hoop voordelen bieden. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

  • Tourniquets zijn zowel binnen als buiten toe te passen;
  • Het is een uitstekende oplossing om slechts één persoon tegelijk toegang te verlenen;
  • Ze kunnen worden toegepast bij zowel ingangen als uitgangen;
  • Tourniquets zijn prima te combineren met ticketcontrole of identificatie;
  • Bij drukbezochte evenementen zoals wedstrijden, concerten of festivals kunnen tourniquets helpen om doordringen te voorkomen (crowdcontrol).

Welke soorten tourniquets zijn er?

Grofweg kunnen we drie soorten tourniquets onderscheiden: billentikkers, hoge tourniquets en tourniquetdeuren.

  • Billentikkers worden ook wel verkocht als lage tourniquets, lage draaikruizen of driepoottourniquets. Deze systemen kunnen worden gekoppeld aan toegangscontrolesystemen in de vorm van bijvoorbeeld een kaartlezer of scanner. De billentikker wordt geactiveerd bij identificatie, waarna de betreffende persoon wordt doorgelaten.
  • Hoge tourniquets, ook wel draaihekken of hoge draaikruizen genoemd, worden voornamelijk toegepast voor buitenbeveiliging. Ze bieden meer veiligheid dan billentikkers, omdat men hier niet overheen kan klimmen of springen. Daarnaast kunnen ze helpen om verschillende bezoekersstromen te kanaliseren.
  • Tourniquetdeuren worden voornamelijk toegepast voor entreegebieden waarbij het binnen- en buitenklimaat gescheiden moeten blijven. We zien ze dan ook veel in gebouwen die zijn uitgerust met klimaatbeheersing. Tourniquetdeuren kunnen worden geleverd in zowel handbediende als automatische uitvoeringen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van tourniquets?

Tourniquets kunnen veel gemak en mogelijkheden bieden in een breed scala aan situaties. Bij de aanschaf van een tourniquet is het echter wel belangrijk dat men kiest voor een oplossing die aansluit op het doel (toegangscontrole, veiligheid, crowdcontrol, enz.) de omgeving en gebruiksintensiteit. Daarbij moet er rekening worden gehouden met de wet- en regelgeving die van toepassing is op het gebouw, terrein of evenement.

 

 

 

 

Recente Projecten

Hoe kunnen we u verder helpen?

nl_NLDutch
en_GBEnglish de_DEGerman nl_NLDutch