Wij zijn op maandag 20 mei gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 21 mei zijn wij weer bereikbaar.

Welke slagboom is het meest geschikt?

Handmatige slagbomen vs. automatische slagbomen

Een manier om onbevoegden buiten de deur te houden is door een slagboom te plaatsen. Zeer geschikt om locaties tijdelijk of voor een langere periode af te sluiten voor verkeer. Dit kan handmatig worden aangestuurd, maar ook geautomatiseerd. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Handmatige slagbomen vs. automatische slagbomen.

Slagbomen van Geran Access Products B.V.

Geran Access Products werkt met slagbomen van het merk Turnstar en Fadini. De ideale manier om bijvoorbeeld bouwterreinen, industriegebieden, winkelgebieden, opslagterreinen en parkeergarages af te sluiten voor voertuigen. Ze kunnen in principe op elke gewenste locatie worden geplaatst. De hefbomen hebben een ronde of achthoekige vorm, zijn gepoedercoat en hebben een lengte van 2,5 meter tot 6 meter. De Velocity slagbomen hebben standaard LED-markering voor nog betere zichtbaarheid, voor de Bayt slagbomen is dit optioneel. Alle slagbomen kunnen zowel links, als rechts gemonteerd worden.

Welke slagboom is het meest geschikt? - Geran Access Products B.V.

Handmatige slagbomen

Het grote voordeel van handbediende slagbomen is dat deze niet hoeven te worden aangesloten op een elektrisch systeem. Dat betekent dat ze flexibel inzetbaar zijn en vooral erg handig als tijdelijke toegangscontrole. Denk aan tijdelijke wegafzettingen of een evenement waarbij een verkeersregelaar noodzakelijk is. Naarmate de gebruiksduur van de slagboom toeneemt, is het efficiënter en voordeliger om een automatische slagboom te laten plaatsen.

Automatische slagbomen

Er zijn veel plaatsen denkbaar waar een automatische slagboom de voorkeur heeft. Automatische slagbomen moeten op elektriciteit worden aangesloten. Vervolgens kan gekozen worden tussen mechanische of hydraulische aandrijving. Een groot voordeel van terreinbewaking met automatische slagbomen is dat de deze zelfstandig en onbemand kunnen functioneren. Onze slagbomen kunnen communiceren met ieder systeem voor toegangscontrole. 

Meer toegangspoorten

Naast slagbomen, zijn er diverse andere soorten (tijdelijke) toegangspoorten. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor doorloopsluizen, billentikkers of tourniquet deuren. Ieder met zijn eigen unieke voordelen. Kijk hier voor meer informatie over onze toegangscontrole.